Lykken er at blive ældre….

Man hører så tit, at kvinder frygter at blive ældre, at kvinder ikke har lyst til at fortælle deres alder…..Sådan har jeg det ikke og jeg har aldrig haft kriser, når jeg har rundet et ”skarpt hjørne”. Mit næste hjørne bliver 60 år, og jeg glæder mig!
Jeg undrer mig over, hvorfor det for nogle kvinder er et problem, det at blive ældre? Altså når man tænker på alternativet…

Min ”redning” har nok været- og er stadig – mit livssyn. Jeg tror på, at jeg altid har – om ikke det bedste – så noget rigtig godt til gode forude. Ikke at jeg mener, jeg har noget til gode, men jeg tror altid, at der venter noget rart rundt om næste gadehjørne.
Jamen kroppen går jo i forfald, vil nogen så indvende! Ja, det er da rigtigt, at der kommer en rynke her og der og man er nok ikke så spændstig, som man var i 20-års alderen. Men i stedet har man jo så fået en modenhed og ro over sig, som også er utrolig klædelig. Jeg synes faktisk, at modne kvinder er meget tiltrækkende. Helt ærligt: er der nogen, der længes tilbage til ungdommens tid, hvor man var i tvivl om så mange ting, skulle nå så meget og hele tiden skulle vise, hvad man duede til? Eller 30-års alderen, som ganske vist havde sin charme, men som var præget af travlhed med små børn, job osv.
I dag, hvor børnene er fløjet fra reden og de er godt på vej i deres liv, har vi al den tid vi kan ønske os – næsten. Nogen af os har jo stadig gang i karrieren, men for de fleste gælder det nok, at vi har fundet vores hylde, og hviler meget i os selv.
Vi kan dyrke det kulturelle liv, vi kan koncentrere os om vores ”eget” liv, vores ”eget” velbefindende, hvor det tidligere var børnenes liv og deres velbefindende, der optog vores tanker. Vi kan rejse næsten hvorhen vi vil, eller vi kan koncentrere os om at spare op til en god pension. Og nyde en af Livets desserter : de skønne børnebørn!
Vores venner har ofte den samme gode tid og vi har tid til gode middage med ligeså gode vine og samtaler om livet.
I min egen lille verden nyder jeg at læse gode bøger, gå lange ture med hunden og bruge flere aftner på at finde en spændende menu til næste vennemiddag.
Jeg har tid til at gå til yoga, jeg har råd til at betale for en ansigtsbehandling en gang imellem og forkæle mig selv. Indrømmet, det krævede lidt tilvænning at ”ofre” penge på den slags selvforkælelse, fordi det i mange år havde handlet om alle andre end en selv. Men jeg har opdaget, at jeg rent faktisk også har fortjent at blive forkælet, det er helt legalt at være lidt egoistisk engang imellem.
På jobbet har jeg udlevet mine drømme; jeg er i  job, men ser frem til at skulle slippe for både det store ansvar og især den store arbejdsbyrde. Men jeg har også på jobbet fundet en ro i, at jeg ved jeg kan klare jobbets udfordringer, og det rummer en dejlig sikkerhed i sig selv. Nu lyder jeg måske lidt for glad, men jeg er af den overbevisning, at mit meget positive livssyn også på den arbejdsmæssige del har stor indflydelse.
Så til alle jer, der måske frygter at blive ældre, eller allerede er faldet i fælden med at være ked af sin alder:
Nyd det og se på alt det positive, livet stadig har at byde os! Glæd dig til at komme rundt om næste hjørne, for der ligger spændende oplevelser og venter på dig!

1 tanke om “Lykken er at blive ældre….

  1. Jeg er enig med dig – det er absolut ikke så tosset at være i vores alder. “Hvad udadtil tabes, skal indadtil vindes” 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *