Et strejf af lykke

smiley-1041796_640

Vi danskere er et af de lykkeligste folk, viser en ny stor undersøgelse…..

Lykken er nok det mest jagede, det mest omtalte fænomen – i disse år. Alle jagter lykken og der bliver udgivet et utal af bøger, hvor man forsøger sig med ”opskriften” på lykke. Nu vil jeg ikke stille mig op i rækken af profeter, der mener at vide, hvordan den skal findes. Men måske skal den slet ikke findes i en bog … Jeg har min egen teori om lykken: Den skal findes inden i dig selv!

Nu er vi jo i Danmark, så man tør jo næsten ikke sige det, men: Jeg er et lykkeligt menneske!

I mit liv, som er et helt almindeligt liv, er der naturligvis ikke lykke hele tiden, men jeg har en grundfølelse af at være lykkelig og priviligeret.

Det er mange forskellige ting – måske lidt ordinære – der gør netop mig lykkelig: Det kan være små ting som en helt almindelig dag, hvor jeg går en rigtig lang tur med hunden. Gerne ved fjorden, hvor vi har et lille sommerhus. Den stille fred, der indfinder sig der, er livgivende. Eller et besøg af mine børn – eller endnu bedre – hvis jeg kan samle dem alle sammen. For ikke at tale om børnebørnenes besøg.  DET gør mig lykkelig.

Jeg kan også finde lykke i at vide, at min dejlige mand og jeg i aften skal have en god middag og bare sidde og snakke over et glas rødvin.

En dag i haven, hvor jeg kan gå rundt og klippe visne blomster af, pille lidt ukrudt op og nyde fuglesangen.

Jeg tror, det vigtige i ”jagten på lykken” er at finde de små lykke-depoter – pit-stop/honningkrukker – som er gode for netop dig. At indse, at lykken ikke er et eller andet uopnåeligt, som man aldrig finder, men er små ting, som i det daglige giver dig en indre glæde. At være opmærksom på det næste lykke-depot, når du har en af de dage, som bare er svære at komme igennem. Så ret din opmærksomhed på det første lykke-depot, der kommer på din vej. Ganske som Peter Plys, som altid har honning-depoter på sin vej.

Hvem ved, måske kan det også blive en god vane for dig at kigge på de gode ting i dit liv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *