Et aktivt liv

 

Seniorlivet er nu en realitet – i hvert fald for mig. Det har fået mig til at gøre mange overvejelser om min fremtidige tilværelse. Selvom en stor familie med mange børnebørn sagtens kan holde mig beskæftiget, skal der også noget andet til at udfylde tilværelsen.

Men behøver man at sidde i diverse bestyrelser, gå til stavgang, rejse flere gange årligt og spille golf med de andre ”arbejdsfrie”? Efter et laaaangt arbejdsliv med store opgaver og i det hele taget at få tilværelsen med arbejde og familie til at hænge sammen synes jeg, at et velfortjent hvil er på sin plads!

Forleden sad jeg og filosoferede over mit ”nyt” liv, hvor ingen i princippet ”ejer” min tid. Jeg lavede et par små regnestykker:

  • Jeg har arbejdet fuld tid siden jeg var 16 år, dvs i 45 år, kun afbrudt af
  • Barselsorlov 3 gange: 2 x 14 uger og 1 x 24 uger
  • Jeg har haft hjemmeboende børn i sammenlagt 24 år!
  • Jeg har holdt ca. 54 børnefødselsdage….. og nydt hver eneste af dem!

Men nu nyder jeg min ny vundne frihed og at jeg frit kan vælge, hvad jeg vil bruge min tid til. Er endnu ikke nået til en dag, hvor jeg ikke ved, hvad jeg skal foretage mig. Jeg har så mange projekter og ideer, jeg skal have klaret. Indimellem får jeg dårlig samvittighed over min ”frihed” og det faktum, at man dybest set nu er en del af ”ældrebyrden”. Frygteligt udtryk, men jeg må jo trøste mig selv med, at mange års betalt skat og egen pensionsopsparing er med til at finansiere min tilværelse.

Alle vil gerne være ældre, men ingen vil være gammel !

20160915_123449

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *