At blive ældre….


Alle ønsker et langt liv, men ingen ønsker at blive ældre!!!

Jeg har altid brugt talemåden: Hellere blive ældre, end alternativet! Og det er stadig mit motto.

De nyeste forskningsundersøgelser viser, at 25% af aldringsprocessen skyldes genetiske forhold, resten kan man selv påvirke. Samme undersøgelse viser også, at et positivt sind i høj grad er med til at øge ens chance for et langt liv. Der er da heller ikke noget værre end sure, gamle mennesker, vel!

Men jeg må alligevel indrømme, at der langsomt sniger sig en frygt ind hos mig; ikke en frygt for at blive gammel (ældre), men en helt anden og mere ”grim” frygt, nemlig frygten for, hvordan man bliver gammel?

Jeg frygter at blive afhængig af andre, ikke at kunne klare sit hus selv, at skulle have hjælp til personlige ting. Det er for mig et skrækscenarie.

Og ikke mindst, hvis det skulle komme dertil, at mine børn ville føle sig nødsaget til at hjælpe til og til at skulle være den, der varetager kontakten til myndigheder m.m. Det ønsker jeg mig bestemt ikke.
Så derfor gør jeg alt, hvad jeg kan, for at holde mig fysisk og ikke mindst mentalt i topform.  Og så siger man jo, at ens børnebørn er med til at holde en – om ikke ung – så yngre! Og med min ”store flok” er der bestemt håb for min alderdom!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *